marți, 11 martie 2014

Despre oameni și oameni


 Nu sunt mulți cei care se mulțumesc cu tot ceea ce au. Aud des oameni cum se plâng că au greutăți pe cap, că au neajunsuri și fac din țânțar armăsar atunci când le lipsește ceva sau când văd că cei din jur au mai multe decât au ei. Sunt acel gen de oameni care vor ca balanța să încline mereu înspre ei și vor să iasă în evidență mai ceva ca păduchele în frunte.
Nu am nimic cu astfel de persoane, nu mă înțelegeți greșit, dar mi se par uneori exagerați și prefer să îi evit sau să nu îi iau în seamă.
Spun că nu le ajung banii, că nu au îmbrăcăminte destulă cu toate că șifonierul stă să cedeze sub greutatea hainelor de firmă (cu eticheta cât mai la vedere), că nu au încălțăminte destulă, că nu au telefon de ultima fiță sau mai știu eu ce alte lucruri pe care le are și vecinul.
Sunt alți oameni care doar pot visa la toate acestea, oameni care o duc numai ei știu cum de pe o zi pe alta, oameni care adorm seara cu grija zilei de mâine. Oameni pentru care fericirea înseamnă o bucată de pâine sau un loc călduros unde să doarmă. Nu se gândesc cum să își cumpere un telefon sau cine știe ce haine scumpe, pentru simplul fapt că nu își pot permite. Ei nu au lucrurile pe care alții le au, ei doar visează la acestea. 
Nu înțeleg și nu am să înțeleg niciodată de ce viața e nedreaptă uneori, cum oameni minunați și cu suflet bun duc o viață în sărăcie deplină , în timp ce alții se lăfăie în bani și lucruri scumpe nefiind nimic de capul lor și lăudându-se în stânga și în dreapta cu ceea ce au.

Suntem înconjurați de oameni și oameni. 
Oameni care ar da orice să facă bine cuiva și oameni care nu știu cum să fugă mai repede de astfel de cazuri.
Oameni care dăruiesc din puținul lor fără să ceară nimic în schimb și oameni care au atât de multe și le țin numai pentru ei.
Oameni care își iubesc și își respectă prietenii și oameni pe care îi trădează.
Oameni care iubesc și oameni care regretă că nu au iubit.
Oameni care știu ce înseamnă respectul și oameni care jignesc.
Oameni care iubesc viața și știu cum să trăiască frumos și oameni pentru care viața este o povară.
Oameni care zâmbesc și oameni care sunt triști.
Oameni corecți și sinceri și oameni care se dau drept altcineva în spatele unor măști.
Oameni...
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger