miercuri, 16 octombrie 2013

Oprește-te puțin și privește în jur!

    Suntem pe zi ce trece mai grăbiți în viață. Alergăm de colo colo și ignorăm de multe ori ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Ne rupem cu totul de realitate și ne izolăm de parcă am trăi într-un balon. Oare de ce? Răspunsul depinde de fiecare. Suntem oameni și toți avem probleme care ne ocupă timpul și ne dau peste cap. Uităm de multe ori de prieteni, familie sau alți oameni importanți din viața noastră și fugim de responsabilități. Ignorăm sfaturi și orice sprijin din afară. Ne lăsăm conduși de orgoliu și indiferență și întoarcem spatele celor care vor să ne ajute și celor care au nevoie, la rândul lor, de ajutor. 
Cel mai trist este că uităm să iubim deoarece facem loc altor sentimente negative și lăsăm loc lucrurilor pe care noi le considerăm importante chiar și atunci când nu sunt. Trecem nepăsători pe lângă tot ce este trist în jur și admirăm doar ce este frumos. dar trebuie să știm că viața nu oferă doar ce e frumos, dulce, ci și ce e trist, amar. Dacă viața ar fi numai lapte și miere totul ar fi perfect.
Mai bine lăsăm în urmă tot ce e rău, negativ pentru că nu ajută cu nimic dacă păstrăm toate acestea. 
Văd oameni triști pretutindeni, dar în același timp văd și oameni fericiți. Ei cum pot fi fericiți și ceilalți nu? Acei oameni știu să trăiască și să iubească. Știu să ofere ajutor și nu lasă lucrurile la voia întâmplării.
Ne grăbim mereu, dar trebuie să ne mai oprim din când în când și să privim în jur. Să admirăm ce am construit până acum și să reparăm ceea ce am stricat. Să protejăm natura și în același timp să ne protejăm pe noi.
Știu, viața e grea și în același timp scurtă. Zâmbește mai des, iubește, plantează un copac, oferă o floare, ajută un om sărac, implică-te mai mult și îți va fi și ție bine. Gândește-te la ceea ce este important pentru tine, pentru ceilalți și ce te înconjoară și acționează! Dacă rămâi indiferent nu câștigi nimic.
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger