marți, 23 aprilie 2013

Viața este un carnaval

Viața este o succesiune de evenimente și momente care ne marchează și în care sunt implicați oameni, fiecare având modul său de a trăi. Unii sunt delăsători și lasă totul pe seama timpului, alții trăiesc la maxim fiecare clipă, fiecare secundă este prețioasă.
Pentru mine viața este ca un carnaval care presupune jocuri, deghizări și distracții.
Sunt oameni care preferă jocul, mai exact îi joacă pe alții pe degete, cărora le place să conducă și să stabilească reguli, asemeni unui păpușar care își manevrează marionetele după bunul plac.
Nu există reguli stricte ale jocului. Câștigător este cel pregătit, cel puternic, iar cel care pierde, învață, chiar dacă ar putea avea dezamăgiri. Eșecul îl poate motiva, poate învăța din el și la rându-i poate transmite și celorlalți. Aici este vorba de experiență și de aici și vorba: Până nu dai cu capul de sus, nu ajungi cu picioarele pe pământ!
Pe de altă parte sunt oamenii care preferă să poarte măști, cei care preferă să imite și să intre în pielea anumitor personaje...să se ascundă cu totul în spatele lor, oamenii cu două fețe, cei care se dau drept o cu totul altă persoană din diferite motive sau pentru a obține anumite câștiguri sau un anumit prestigiu. Tot aici sunt și "mimii", cei care ascund în spatele unui zâmbet, o mare tristețe, care totuși găsesc puterea de a merge mai departe și anume oamenii puternici.
Viața are și momente vesele sau distracții și este plină de culoare. Acestea merită trăite din plin, trebuie să ne bucurăm de ele, pentru că nu există certitudinea că vor fi durabile, sau că se vor repeta, sau că vom mai avea ocazia să le trăim, vedem, simțim încă o dată sau poate de mai multe ori...
E ca și cum am fi într-un carusel, viața presupune suișuri și coborâșuri. Depinde de fiecare cum își trăiește viața și cum o vede. Mereu vor exista momente bune și momente proaste, oameni adevărați și oameni falși, oameni care nu vor apuca să trăiască din plin viața...


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Blue Jasmine Template by Totul despre Blogger